Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Κουρτίνες και διακόσμηση

Πόσο άδειο και άσχημο μπορεί να μοιάζει ένα σπίτι χωρίς κουρτίνες. Η κουρτίνα εκτός από τον χρηστικό της ρόλο είναι και ένας από τους παράγοντες στη διακόσμηση του σπιτιού μας.
Ο χρηστικός ρόλος της κουρτίνας δεν είναι άλλος από το να μας προφυλάσσει από τα αδιάκριτα βλέμματα και των γειτόνων τον προσωπικό μας χώρο, αλλά και φυσικά και για να κρατάει τη ζέστη τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Όπως και να έχει η κουρτίνα παίζει σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση του σπιτιού μας. Όλες τις εποχές του χρόνου οι κουρτίνες στολίζουν το σπίτι μας.

Πολλοί είναι αυτοί που αναλόγως με την εποχή επιλέγουν και τις κουρτίνες, κυρίως το χρώμα, το υλικό, αλλά και την ύφανση τους. Τις εποχές που ο ήλιος κυριαρχεί στον ουρανό μπορούμε να επιλέξουμε κουρτίνες ανοιχτόχρωμες και με αραιά ύφανση. Έτσι, ώστε οι ακτίνες του ήλιου να μπαίνουν με ευκολία στους χώρους του σπιτιού μας.

Τις κρύες εποχές που το κλίμα είναι μουντό από μόνο του μπορούμε να επιλέξουμε πιο βαριές κουρτίνες επιλέγοντας άμα μας αρέσουν και πιο σκούρα χρώματα. Εκτός από τις εποχές του χρόνου μπορούμε να επιλέξουμε κουρτίνες που εξυπηρετούν τη χρήση του κάθε δωματίου. Σε χώρους που περνάμε αρκετές ώρες όπως είναι το καθιστικό και η κουζίνα επιλέγουμε υφάσματα με αραιή ύφανση έτσι ώστε να έχουμε φως σε όλη τη


διάρκεια της ημέρας. Στην κρεβατοκάμαρα καλή κίνηση θα ήταν να βάλουμε δύο φύλλα κουρτίνας. Έτσι, ώστε να είναι στη δική μας επιλογή πόσο σκοτεινό θα είναι το δωμάτιο.

Το χρώμα στα δωμάτια του σπιτιού φτιάχνει τη διάθεση μας μετατρέποντας την ατμόσφαιρα σε ζεστή και ευχάριστη. Αν δεν θέλουμε να μπούμε στον κόπο να βάψουμε τους τοίχους μπορούμε να τοποθετήσουμε κουρτίνες χρωματιστές σε διάφορα δωμάτια. Πάντα σε συνδυασμό με τους τοίχους μπορούμε να αυξήσουμε τη φωτεινότητα του δωματίου.

Το μπλε, το γαλάζιο, το κίτρινο, το ροζ ακόμα και το κόκκινο είναι μερικά από τα χρώματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τέλος, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξουμε πριν προβούμε στην αγορά των κουρτινών της επιλογής μας. Αρχικά να μετρήσετε σωστά το μήκος του παραθύρου ή της μπαλκονόπορτας που θέλετε να βάλετε τις κουρτίνες έτσι ώστε να ταιριάζουν γάντι και να μην σέρνονται χαλώντας την αισθητική του δωματίου.

Στη συνέχεια το χρώμα ή το σχέδιο που μπορεί να έχον να ταιριάζει με τη διακόσμηση του υπόλοιπου δωματίου. Χτυπάει πολύ άσχημα στο μάτι μια... άσχετη (ανεξάρτητα αν είναι ωραία) κουρτίνα σε ένα δωμάτιο.

ΠΗΓΗ 

1 σχόλιο: