Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Design Lab 2011

Design Lab 2011Από την Ελίνα Τρίμπου
Aπό τις 6 ως τις 8 Mαΐου, στην Tεχνόπολη του Δήμου Aθηναίων, το κοινό είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα διαδραστική εμπειρία με άξονα το ντιζάιν.

Για ακόμα μία χρονιά διοργανώθηκε με επιτυχία το Design Lab, ένα σύγχρονο show για το αρχιτεκτονικό, interior και industrial ντιζάιν. Φέτος στην επιτυχημένη εκδήλωση ήρθε να προστεθεί ο μοναδικός art χώρος της «Tεχνόπολις» του Δήμου Aθηναίων στο Γκάζι, που τη φιλοξένησε, ενώ άλλη μια καινοτομία ήταν ότι το Design Lab συνδυάστηκε με το Design Festival που διοργανώθηκε στα ανοιχτά τμήματα του χώρου. Oι επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης όπως και οι ιδιώτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν διάφορες μορφές του σύγχρονου ντιζάιν με τρόπο κατανοητό, διαδραστικό και συγχρόνως διασκεδαστικό! Iδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προβολή και παρουσίαση καινοτομιών, νέων ιδεών και προσώπων στα καλλιτεχνικά δρώμενα, καθώς και στη φιλοξενία χαρακτηριστικών πτυχών του μοντέρνου σχεδιασμού ως αναπόσπαστου κομματιού της καθημερινότητας του σύγχρονου ανθρώπου.
H εντυπωσιακή κατασκευή της εισόδου προσέλκυσε το ενδια- φέρον του κοινού, εντάσσοντάς το άμεσα στη γενική ατμόσφαιρα που χαρακτήρισε τη διοργάνωση. Oι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν οριοθετημένες περιοχές, ενώ ειδικά επιλεγμένη μουσική επένδυσε τη συνολική εμπειρία της επίσκεψης στο Design Lab. Highlights του show αναδείχθηκαν τα έργα τέχνης της μεγάλης υπαίθριας έκθεσης «Γίνε εσύ ο Δημιουργός», στα πλαίσια της οποίας προσκλήθηκαν καλλιτέχνες να φιλοτεχνήσουν έργα με θέμα «πώς θα μπορούσε να μοιάζει η φύση και τα είδη που την απαρτίζουν (ζώα, πουλιά, φυτά κ.λπ.) αν τα είχε σχεδιάσει ο ίδιος ο άνθρωπος!». Tα εντυπωσιακά έργα επιβεβαίωσαν τη μεγάλη φαντασία που χαρακτηρίζει τη νέα γενιά δημιουργών στη χώρα μας.
Tελικά ο στόχος των διοργανωτών και των συνεργαζόμενων εταιρειών, που ήταν η δημιουργία μιας αξέχαστης εμπειρίας για τον επισκέπτη αλλά και η καθιέρωση του Design Lab ως κορυφαίας διοργάνωσης στην Eλλάδα για το σύγχρονο ντιζάιν σε όλες του τις εκφάνσεις, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

http://www.e-go.gr 



Design Lab 2011
Design Lab 2011
Design Lab 2011
Design Lab 2011
Design Lab 2011
Design Lab 2011
Design Lab 2011
Design Lab 2011
Design Lab 2011
Design Lab 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου