Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Μεγαλώστε τους χώρους σας!



     
    Δεν μπορεί το υπνοδωμάτιό σας να καλύψει τις ανάγκες σας;  Είναι τα πάντα στριμωγμένα και οι χώροι στους οποίους μπορείτε να φυλάξετε πράγματα δεν επαρκούν ούτε για τα βασικά;  Ακολουθούν σημαντικές αρχές που μπορούν να βοηθήσουν στην μαγική αύξηση του χώρου της  κρεβατοκάμαράς σας!!!

  1.  Βρείτε τα σωστά έπιπλα για το χώρο σας.  Ένας σημαντικός αποθηκευτικός χώρος σε κάθε κρεβατοκάμαρα μπορεί να είναι το ίδιο το κρεβάτι. Κάτω από το κρεβάτι χωράνε από κουβέρτες μέχρι τα χειμωνιάτικα ρούχα μας.  Βέλτιστο είναι να αποθηκεύετε εκεί εποχιακά είδη που δεν τα χρησιμοποιείτε πολύ συχνά έτσι ώστε να μην χρειάζεται να στρώνεται το κρεβάτι 20 φορές κάθε μέρα.
  2. Χρησιμοποιήστε την επιφάνεια του τοίχου σας.  Εκμεταλλευτείτε τις επιφάνειες των τοίχων, μεγαλώστε τους αποθηκευτικούς σας χώρους επάνω τους.  Κρεμαστά ντουλάπια, βιβλιοθήκες, ράφια μπορούν να χωρέσουν το βιός σας, κατά προτίμηση πίσω από πορτάκια τα οποία, αν είναι από καθρέφτη, θα δίνουν ακόμα περισσότερο την αίσθηση του ανοιχτού χώρου.

  1. Εκμεταλλευτείτε ως προς ύψος.  Τα μοντέρνα κομοδινα είναι πολύ πιο ψηλά από τα κλασσικά έπιπλα κρεβατοκάμαρας.  Επομένως καταλαμβάνουν τον ίδιο χώρο στο πάτωμα, αλλά λόγω ύψους έχουν πλεονέκτημα όσον αφορά τη χωρητικότητα.
  2. Εκμεταλλευτείτε τα χαμηλά.  Ακόμα κι αν το κρεβάτι σας δεν έχει αποθηκευτικό χώρο, ο χώρος κάτω από το κρεβάτι συνεχίζει να προσφέρεται για αποθήκευση.  Βρείτε  κουτιά με καπάκια για να αποφύγετε την ακαταστασία και τακτοποιήστε εκεί όσα θέλετε να βγάλετε απ’ τη μέση.  Οι σακούλες με υποδοχή για την ηλεκτρική σκούπα κάνουν θαύματα αν θέλετε να αφαιρέσετε τον αέρα από τα είδη που θα αποθηκεύσετε:  θα δείτε το πάπλωμα να συρρικνώνεται και να αφήνει πολύ περισσότερο χώρο ελεύθερο.
  3. Δωμάτια πολλών χρήσεων. Έχετε υπνοδωματίου-καθιστικό-γραφείο, η σωστή οργάνωση της αποθήκευσης είναι άκρως απαραίτητη. Χρησιμοποιήστε κάθε πλευρά του δωματίου για αποθήκευση: πίσω ή κάτω απ’ το κρεβάτι, πάνω απ’ το γραφείο, σε ράφια, κρεμαστές βιβλιοθήκες, ντουλάπια ή ντουλάπες. Το κλειδί σε αυτό το δωμάτιο θα είναι η απλότητα και τα ανοιχτά χρώματα. Επιλέξτε λευκό, ζαχαρί ή ανοιχτό γκρί, και αν θέλετε να βάλετε χρώμα κάπου, κρατήστε το για τα καλύμματα του κρεβατιού.  Με αυτό το τρικ τραβάτε την προσοχή στο κάλυμμα και όχι στους χώρους αποθήκευσης.
  4. Υπολογίστε σοφά.  Πάντα, μα πάντα, όταν διακοσμείτε ένα νέο δωμάτιο, φροντίστε να υπάρχει περισσότερος αποθηκευτικός χώρος από όσο νομίζετε εκείνη τη στιγμή ότι χρειάζεστε.  Σίγουρα θα καλύψει κάποιες μελλοντικές ανάγκες.  Ίσως χρειαστεί να πάρετε ένα κρεβάτι μικρότερο από αυτό που υπολογίζατε, για να αφήσετε περισσότερο χώρο ελεύθερο, και έτσι το υπνοδωμάτιό σας να είναι, αλλά και να φαίνεται ανάλαφρο και τακτοποιημένο.
  5.   πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου