Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

"Σέξι" κρεβατοκάμαρα – συμβουλές διακόσμησης



Τα χρώματα, οι μυρωδιές, ο φωτισμός, οι υφές – όλα αυτά μπορούν να ενισχύσουν με μαγικό τρόπο την σεξουαλική διέγερση. Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά αυτά τα "αφροδισιακά" στη διακόσμηση τους υπνοδωματίου; Διαβάστε παρακάτω και πάρτε ιδέες!

1. Αρωματικά φυτά και λουλούδια

Πρόσφατη μελέτη στο «Σκανδιναβικό Περιοδικό Ψυχολογίας» (Scandinavian Journal of Psychology), διαπίστωσε ότι οι γυναίκες γίνονται πιο δημιουργικές και εφευρετικές όταν περιβάλλονται από φυτά.




Επιλέξτε για το υπνοδωμάτιο μια κλασική τριανταφυλλιά εσωτερικού χώρου, η οποία βελτιώνει τη διάθεση χάρη στην παραγωγή φαινυλαιθυλαμίνης. Ή γεμίστε τον χώρο με λεβάντες και κρίνους. Τα αρώματα αυτών των λουλουδιών, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές, περισσότερο από κάθε άλλη μυρωδιά διεγείρουν τους άνδρες.

2. Σωστά υφάσματα για την κρεβατοκάμαρα

Κατά την επιλογή των υφασμάτων για την κρεβατοκάμαρα, ακολουθήστε τις συμβουλές γνωστών διακοσμητών. Επιλέξτε έναν συνδυασμό από "ευγενή" υφάσματα όπως το βελούδο και το σατέν.



Η πολυτελή λάμψη και οι ζουμερές αποχρώσεις, όπως το χρώμα του κόκκινου κρασιού και γαρύφαλλου, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα αισθησιασμού και πολυτέλειας. Ιδανική, για το υπνοδωμάτιο, είναι η ζεστή παλέτα του καφέ-κόκκινου συνδυασμού, τυπικού για τις χώρες της Ανατολής.

Επιλέγοντας λευκά είδη για το κρεβάτι, εμπιστευτείτε τα απτικά ερεθίσματα: απαλό σατέν ή μετάξι αναμεμειγμένο με βαμβακερά υφάσματα θα δροσίζουν ευχάριστα τα καυτά σώματα.

3. Χαμηλή οροφή

Μέσα από μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2007 στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, αποδείχθηκε ότι τα ψηλά ταβάνια ενισχύουν την δημιουργική σκέψη, ενώ τα χαμηλά βοηθούν τον άνθρωπο να επικεντρώνεται στις λεπτομέρειες.



Εάν ο σύντροφός σας ασχολείται περισσότερο με τη "διαδικασία" και δεν αναζητά πρωτότυπες "προσεγγίσεις" στα καυτά σας σημεία, βάψτε το ταβάνι κατά δύο τόνους πιο σκούρο από τους τοίχους για να δίνει την εντύπωση ότι είναι χαμηλό. Εάν η ιεραποστολική στάση έχει γίνει βαρετή τελετή, κάντε την οροφή ποιο ανοιχτόχρωμη. Δοκιμάστε τον συνδυασμό: απαλό ροζ ταβάνι και μοβ τοίχοι.

4. Φωτισμός

Το έντονο φως δεν συμβάλλει στη δημιουργία ρομαντικής ατμόσφαιρας. Στην κρεβατοκάμαρα, καλό είναι να αποφύγετε τον φωτισμό οροφής και να προτιμήσετε επιτοίχια ή επιδαπέδια φωτιστικά που χαρίζουν απαλό, θερμό φωτισμό. Τέλος αντικαταστήστε τους συνηθισμένους διακόπτες με ντίμερ για να μπορείτε να ρυθμίζεται την ένταση του φωτός.



Ο σχεδιαστής Robert Verdi, συμβουλεύει να εκμεταλλευτούμε τους χρωματιστούς λαμπτήρες: "Το ροζ μαλακώνει την ατμόσφαιρα στο δωμάτιο και προσδίδει στην επιδερμίδα υγιές χρώμα, ενώ το χρώμα του κεχριμπαριού θα κάνει το σώμα να φαίνεται ηλιοκαμένο. Η Margaret Walch, διευθύντρια του Συνδέσμου των Χρωμάτων Ηνωμένων Πολιτειών (Color Association of the United States) συμφωνεί λέγοντας: "Το ροζ έχει μια κατευναστική επίδραση, ενώ το κεχριμπαρένιο χρώμα αυξάνει την σεξουαλική διέγερση."

5. Καθρέφτες και κεριά

Οι καθρέφτες στην κρεβατοκάμαρα θα σας κάνουν να νιώσετε σαν την ηρωίδα μιας ερωτικής ταινίας. Για την ενδυνάμωση των οπτικών εικόνων και αισθήσεων, βάλτε διάσπαρτα σε όλο δωμάτιο κεριά τα οποία θα δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό παιχνίδι σκιών.



Ακόμα καλύτερα αν τα κεριά αυτά είναι αρωματικά με μυρωδιές από εσπεριδοειδή φρούτα. Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι η μυρωδιά του πορτοκαλιού μπορεί να αυξήσει τις επιδώσεις του άντρα κατά 20%.

6. Πορτοκαλί τοίχοι

Αν επιθυμείτε δυναμικό και έντονο σεξ, τότε βάψτε τους τοίχους του υπνοδωματίου με πορτοκαλί χρώμα, καθώς με έναν μοναδικό τρόπο συνδυάζει και ενεργοποιεί τις σεξουαλικές πτυχές του κόκκινου και του κίτρινου μαζί.



Το κόκκινο, είναι ένα διεγερτικό χρώμα, αλλά σε ψυχολογικό επίπεδο είναι πολύ επιθετικό και μπορεί να γίνει ενοχλητικό. Αναμείξτε το με κίτρινο του ήλιου και τότε θα αισθάνεστε αναζωογονημένοι.

Εάν ένα ολοκληρωτικά πορτοκαλί δωμάτιο σας φαίνεται υπερβολικό, τότε περιορίστε το χρώμα σ' έναν μόνο τοίχο, για παράδειγμα σ' εκείνο που ακουμπάει η κεφαλάρι του κρεβατιού.
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου