Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Νέα ζωή σε "ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ"


Οι SCOOPA UPCYCLING αφήνουν το οικολογικό και σχεδιαστικό αποτύπωμα τους στη Θεσσαλονίκη. Upcycling: σημαίνει δημιουργική ανακύκλωση και στην πράξη δίνει ένα νέο κύκλο ζωής στα σκουπίδια. H ιδέα ξεκίνησε από τον αρχιτέκτονα Nίκο Xαπίτα (στη φωτό μαζί με την Μελίνα Χρυσικοπούλου), που εφάρμοζε το upcycling στη δουλειά του, και συνεχίστηκε από τη Scoopa Upcycling.
Κοινός σκοπός ήταν να ελαφρυνθεί η πόλη από τον όγκο των απορριμμάτων μετατρέποντάς τον σε έπιπλα και διακοσμητικά. Tο αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό: βαρέλια γίνονται πολυθρόνες, μεγάλοι χαρτοσωλήνες καναπέδες, κουτάκια σπρέι και μπουκάλια μπίρας φωτιστικά, πλαστικά μπουκάλια βάση για φωτιστικά, λάστιχα τσάντες και κοσμήματα.... H ομάδα έλαβε μέρος στη 15η Mπιενάλε νέων δημιουργών στη Θεσσαλονίκη, αλλάζοντας χρήση σε μια ολόκληρη
υδραυλική εγκατάσταση.
INFO. Oι τιμές των αντικειμένων που μεταμορφώνουν στον χώρο τους, στην οδό Iσαύρων, κυμαίνονται από 2 έως 300 €. Το πιο ακριβό κομμάτι τους είναι ένας καναπές που στην προηγούμενη "ζωή" του ήταν ένα ταπεινό βαρέλι.
Μια αντλία βενζίνης μεταμορφώθηκε σε ένα ιδιαίτερο φωτιστικό. Aπό τη MIΚAEΛA ΘEOΦIΛOY Photo ΧΡΥΣΑ ΝΙΚΟΛΕΡΗ: πηγή






















Ενα παλιό σιδερένιο βαρέλι μεταμορφώθηκε μια αναπαυτική πολυθρόνα.


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου