Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Συμβουλές φιλικές προς το περιβάλλον αλλά και οικονομικές!

Αν έχετε μωρό στο σπίτι σίγουρα χρησιμοποιείτε και baby oil. Αλλά και να μην έχετε μωρό το baby oil θα σας φανεί απαραίτητο, όχι μόνο επειδή χαρίζει αξεπέραστη απαλότητα στο δέρμα σας, αλλά και γιατί θα κάνει τις επιφάνειες χρωμίου του μπάνιου σας ή της κουζίνας κλπ να λαμποκοπούν. Πως; Είναι πολύ απλό. Αλείψτε τις επιφάνειες με ένα πανάκι με baby oil και τρίψτε απαλά. Θα εκπλαγείτε από το πόσο λαμπερές θα γίνουν!








Αν καταλάθος φιλήσετε τον καλό σας με κραγιόν στο γιακά του πουκαμίσου του και δεν ξέρετε πως να το βγάλετε απλά χρησιμοποιήστε λακ. Ψεκάστε λίγη λακ στο επίμαχο σημείο, αφήστε το για 10 λεπτά, και καθαρίστε το με καθαρό πανάκι ή σφουγγάρι. Τώρα αν ο λεκές δεν είναι δικός σας κρατήστε το ανέπαφο! Θα σας χρειαστεί για αποδείξεις!







Θέλετε να πλύνετε το πυρέξ με τα χθεσινά ξεραμένα υπολείμματα του φαγητού και ανακαλύπτετε ξαφνικά ότι δεν έχετε σύρμα; Μην πανικοβάλλεστε! Μια μπάλα αλουμινόχαρτο θα εξαφανίσει τα ξεραμένα υπολείμματα στη στιγμή. Φυσικά, μουλιάστε σε ζεστό νερό το πυρέξ πριν το καθαρίσετε!











Αν διαθέτετε υπέροχο μανικιούρ και δεν θέλετε να χαλάσει όταν φοράτε τα πλαστικά γάντια για τις δουλειές του σπιτιού μία είναι η λύση. Προσθέστε σε κάθε δάχτυλο μια μικρή μπάλα από βαμβάκι. Και τις δουλειές σας θα κάνετε άνετα και τα νύχια σας θα προστατεύσετε!










Τα βάζα και τα μπουκάλια-ή γενικά άλλα σκεύη-σας ταλαιπωρούν όταν θέλετε να καθαρίσετε τον πάτο τους; Μπορείτε να τοποθετήσετε τσόφλια αυγού-προσοχή! το αυγό να είναι βρασμένο-στον πάτο των σκευών που θέλετε να καθαρίσετε προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό και σαπούνι. Ανακατεύετε και τέλος οι βρωμιές στον πάτο.










Έχετε καστόρινα παπούτσια στη "συλλογή" σας; Μήπως λερώθηκαν; Καθαρίστε τα εύκολα με μία λίμα! Ναι, με μία λίμα! Απλά τρίψτε απαλά την επιφάνεια του λερωμένου παπουτσιού και "καθαρίσατε"!










Τώρα που έχετε στρώσει τα υπέροχα χαλιά σας και το σπίτι σας σφύζει από ζεστασιά ίσως να παρατηρήσετε ότι το πέλμα των χαλιών χαλάει σε κάποια σημεία. Και αυτό επειδή "πατικώνονται" από βαριά έπιπλα, όπως τραπέζια, καρέκλες ή πολυθρόνες. Υπάρχει όμως τρόπος να επαναφέρετε το πέλμα στα φυσιολογικά του. Απλά ανασηκώστε απαλά την επίμαχη περιοχή με την άκρη ενός πιρουνιού!








Ένας ωραίος τρόπος για να φρεσκάρετε τις πετσέτες και τα σεντόνια που έχετε στη ντουλάπα σας είναι να τοποθετήσετε ανάμεσα τους ένα σακουλάκι με σόδα φαγητού. Θα απορροφήσει όλη την υγρασία και η μυρωδιά τους θα παραμείνει αναλλοίωτη!









Η σόδα φαγητού θα σας χρησιμεύσει επίσης και για τους βουλωμένους σωλήνες. Ανακατέψτε σε ένα φλιτζάνι μισή δόση σόδας και μισή ξύδι. Ρίξτε το μίγμα στο σωλήνα, καλύψτε την επιφάνεια με ένα πανί, αφού το έχετε μουλιάσει σε ζεστό νερό, αφήστε το 5 λεπτά και έπειτα ρίξτε μπόλικο ζεστό νερό. Θα ξεβουλώσει αμέσως χωρίς εκείνα τα απαίσια χημικά σκευάσματα που είναι επικίνδυνα τόσο για εσάς όσο και για το περιβάλλον.







Χρησιμοποιήστε τη σόδα φαγητού και για τους λεκέδες των παλιών πορσελάνινων σκευών που έχετε στην κατοχή σας. Φτιάξτε μια κρέμα από σόδα και νερό και αλείψτε την επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε, αφήστε για λίγο και τρίψτε με ένα καθαρό πανάκι. Ο λεκές εξαφανίστηκε!








Αλλά και για να ανανεώσετε τις μοκέτες και τα χαλιά σας η σόδα φαγητού θα είναι ο καλύτερος σύμμαχος σας! Ρίξτε διάσπαρτα σόδα πάνω στα χαλιά και στις μοκέτες σας, περιμένετε λίγες ώρες και σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα. Θα εξαφανιστούν οι μυρωδιές και θα φρεσκάρετε τα χαλιά σας.










Έχει αφήσει λεκέδες ο καφές στο εσωτερικό των πορσελάνινων ή πήλινων φλιτζανιών σας; Μπορείτε να τρίψετε το σημείο του λεκέ με τη φλούδα ενός λεμονιού αφού προηγουμένως την έχετε βουτήξει στο αλάτι. Δεν χρειάζεται να μουλιάσετε το σκεύος.









Κάθε φορά που αγοράζετε καινούργια σκεύη για την κουζίνα ή το μπάνιο ταλαιπωρήστε με τις αυτοκόλλητες ετικέτες που υπάρχουν στον πάτο ή σε άλλο σημείο του σκεύους; Συνήθως τα μουλιάζετε σε καυτό νερό και τα τρίβετε με σύρμα προκειμένου να ξεκολλήσουν, με κίνδυνο να χαραχτούν. Τώρα υπάρχει πιο εύκολος τρόπος. Απλά βάλτε το πιστολάκι των μαλλιών σας στη πρίζα και ρίξτε λίγο ζεστό αέρα στην ετικέτα. Θα ξεκολλήσει αμέσως, αφού βάλετε κι εσείς λίγο το χεράκι σας!






Θέλετε τα λευκά σας να παραμένουν πάντα λευκά και αστραφτερά; Ο μόνος τρόπος για να το πετύχετε είναι να προσθέτετε χλωρίνη στο πλυντήριο; Όοοοοοοχι!!!!!!!  Ξεχάστε τη  χλωρίνη μια για πάντα! Ρίξτε απλά μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού και τα λευκά σας θα είναι για πάντα αστραφτερά και προπάντων λευκά!!!!








Σας αρέσουν τα κεριά σαν διακοσμητικά και διαθέτετε αρκετά σε διάφορα σημεία του σπιτιού σας; Εμένα μου αρέσει να τα ανάβω κιόλας. Μόνο που έχουν ένα μειονέκτημα. Πιάνουν εύκολα σκόνη και καθαρίζονται δύσκολα. Τώρα μπορείτε να τα έχετε πάντα πεντακάθαρα. Αρκεί να τα περάσετε με μια νάϋλον κάλτσα ή καλσόν!!!!! Εκπληκτικό;









Πηγή: wiillowinspirations

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου