Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Για αρωματικές ιδέες.....

Ξεχάστε τα αρώματα χώρου του εμπορίου και φτιάξτε το δικό σας άρωμα που θα δώσει άλλη αίσθηση στο σπίτι σας.
Δεν λέμε, καλά και άγια τα αρώματα χώρου που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Παίρνετε ένα μικρό μπουκαλάκι σε ιδιαίτερο design, το βάζετε σε μια γωνιά του σπιτιού σας
και αυτό ανά μισή ώρα ψεκάζει τον χώρο με το άρωμα που έχετε επιλέξει. Τα προβλήματα, όμως, με αυτή την επιλογή είναι δύο.
Αφενός, τα μπουκαλάκια αυτά είναι μικρά και τελειώνουν αρκετά σύντομα, οπότε πρέπει να αγοράζετε κι άλλα και να ξοδεύετε συνεχώς λεφτά. Αφετέρου, είναι σαν να αγοράζετε ένα t-shirt από γνωστή αλυσίδα καταστημάτων. Το έχουν όλες στα σπίτια τους, γεγονός που δεν το κάνει και τόσο ιδιαίτερο.
Αν , λοιπόν, θέλετε να έχετε ένα ευχάριστο άρωμα στο σπίτι σας χωρίς να σας φεύγουν λεφτά κάθε τρεις και λίγο, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργείτε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο σπίτι που δεν θα βρίσκεται εύκολα σε άλλο , δοκιμάστε την ακόλουθη «συνταγή» για το τέλειο άρωμα σπιτιού.
Πάρτε βανίλια από αυτή που βάζετε στα γλυκά και ρουφήξτε την με τηνηλεκτρική σκούπα την ώρα που καθαρίζετε το σπίτι. Δύο δόσεις είναι αρκετές. Μόλις τελειώσετε το σκούπισμα, το άρωμα θα έχει σκορπιστεί σε όλο το σπίτι δίνοντάς του μια υπέροχη μυρωδιά, ενώ εσείς θα έχετε κάνει με μία κίνηση δύο ενέργειες. Τις επόμενες φορές που θα σκουπίσετε δεν χρειάζεται να ξαναπροσθέσετε βανίλια, το άρωμα θα έχει μείνει στη σκούπα προκαλώντας το ίδιο αρωματικό αποτέλεσμα.

Εάν θέλετε τα ντουλάπια σας να μυρίζουν υπέροχα και τα συρτάρια σας ρίξτε μέσα σαπουνάκια που σας έχουν περισσέψει από δώρα ή τα παλιά μπουκάλια από τελειωμένες κολόνιες, εννοείται ανοιχτά



Για να μυρίζει όμορφα το μπάνιο σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απόλυτα φυσικό αποσμητικό. Πάρτε ένα μπολ ή καλαθάκι και γεμίστε τα με ένα pot - pourri από μυρωδικά όπως: γαρύφαλλο κανέλλα, αποξηραμένα πέταλα τριαντάφυλλου , μέντα ή απλώς  με μαγειρική σόδα. Η σόδα απορροφά τις δυσάρεστε οσμές ενώ τα μυρωδικά δίνουν ένα ευχάριστο άρωμα στην ατμόσφαιρα.

Για να διατηρήσετε φρέσκα τα μυρωδικά όπως ο μαϊντανός ή ο άνηθος, μόλις τα αγοράσετε χωρίς να τα πλύνετε, τυλίξτε τα χαλαρά σε ελαφρώς βρεγμένο χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε τα στο ψυγείο. Έτσι θα διατηρήσουν την φρεσκάδα και τα πράσινα φύλλα τους για πολύ περισσότερο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου