Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Διακόσμηση Μπάνιου

Η διακόσμηση του μπάνιου είναι, για τους αρχιτέκτονες και ο interior designer, ένα κεφάλαιο αρκετά δημιουργικό, εφόσον θα βάλουν όλη τη φαντασία και δημιουργικότητά τους για να φτιάξουν ένα χώρο που θα εξυπηρετεί όχι μόνο τις καθημερινές ανάγκες υγιεινής, αλλά και θα αποτελεί, παράλληλα, μια όαση αναζωογόνησης και χαλάρωσης.

Εσείς πώς θα θέλατε το μπάνιο σας; Δείτε πιο κάτω μερικές προτάσεις για διακόσμηση μπάνιου για να πάρετε ιδέες και εμπνεύσεις.
High-tech. Κυρίαρχο στοιχείο είναι και τα αξεσουάρ μπάνιου που μοιάζουν να έχουν …διακτινιστεί από το μέλλον! Οι μπαταρίες βρύσης και μπανιέρας δεν είναι απλές βρύσες, αλλά προηγμένες τεχνολογίας κομψοτεχνήματα, που «ανοίγουν» μ’ ένα άγγιγμα ή μ’ ένα πέρασμα του χεριού, που μοιάζουν σαν να χρωματίζουν το νερό, που ρυθμίζουν τη θερμοκρασία και την ένταση του νερού εύκολα και γρήγορα.
Boho-Chic. Φανταστείτε ένα μπάνιο, όπου δεν υπάρχουν «κανονικά» είδη υγιεινής (εκτός, ίσως, από την λεκάνη της τουαλέτας, που είναι …ξεχωριστή περίπτωση), αλλά η μπανιέρα, η ντουσιέρα, η λεκάνη του νιπτήρα είναι «χτιστά» με μπετόν. Είναι ένα στυλ διακόσμησης μπάνιου που αποδεικνύεται δημοφιλές στα μοντέρνα σπίτια, καθώς ο έντονος μινιμαλισμός του, με τις γυμνές επιφάνειες, αποπνέει μια «μποέμικη» πολυτέλεια.
Πλαστική διαφάνεια. Το κυρίαρχο στοιχείο είναι η διατρητότητα



του φωτός. Τίποτα δεν κρύβεται πίσω από τίποτα, το καθαρό πλεξιγκλάς δημιουργεί την αίσθηση της καθαρότητας, ενώ το φως διαχέεται παντού, δίνοντας αίσθηση καθαριότητας και υγιεινής. Βold colors. Διαλέξτε ένα έντονο χρώμα (κίτρινο, πορτοκαλί, τιρκουάζ, πράσινο, κόκκινο) και διακοσμήστε μ’ αυτό εξολοκλήρου το χώρο του μπάνιου. Χρησιμοποιήστε το σε όλα τα αξεσουάρ του μπάνιου, την κουρτίνα της μπανιέρας, τα διακοσμητικά αντικείμενα, ακόμη και στις μονόχρωμες πετσέτες. Έτσι αυτός ο χώρος θα έχει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα μέσα στο σπίτι, ενώ το φωτεινό χρώμα θα του δίνει την αίσθηση της φρεσκάδας και της καθαριότητας.
Ψηφίδες. Επενδύστε τους τοίχους, το πάτωμα, τον πάγκο του νιπτήρα, την μπανιέρας με μικρές-μικρές ψηφίδες. Εκτός του ότι θα δίνουν την αίσθηση πως είστε σ’ ένα χαλαρωτικό spa, οι ψηφίδες είναι ό,τι πιο αντιολισθητικό μπορείτε να βάλετε στο χώρο του μπάνιου, χάρη στον αρμό που τις περιβάλλει. Επίσης, αν το μπάνιο σας δεν έχει ευθείες επιφάνειες ή τοίχους, οι ψηφίδες είναι η κατάλληλη λύση. Μπορείτε να αγοράσετε ψηφίδες ενός χρώματος, αλλά και να συνδυάσετε μερικά χρώματα μεταξύ τους, είτε για να φτιάξετε μοντέρνα μοτίβα, είτε να τα «ανακατέψετε» για ακόμη πιο artistic look.
Όποια διακόσμηση μπάνιου κι αν επιλέξετε, να έχετε υπόψη σας πως το πολύ λευκό στο μπάνιο δεν συνιστάται, γιατί λερώνει εύκολα…
http://www.spitiepipla.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου